Daniel Rye - 398 dage som gidsel hos Islamisk Stat

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.


Daniel Rye blev, som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013, pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel, der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked, Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangenskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdt sig fra at dække historien.

Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel” og filmen af samme navn.

Spilledage

Torsdag den 8. oktober kl. 19.30

Billetpriser

Typer: A-billet B-billet C-billet
Løssalg pris: 350,00

330,00

310,00    
Abonnementspris: 300,00 270,00 250,00    
           
           
Køb billetter online