Livsens ondskab med Jesper Vigant

 

Livsens Ondskab

Af Gustav Wied

Jesper Vigant læser fra Gustav Wieds elskede roman ”Livsens ondskab”.

 

''Livsens ondskab'', der udkom i 1899 var Wieds udstilling af hykleri og forstillelse i en komisk karikatur af tilværelsen. Selv led han af en altomfattende pessimisme. Som han lod Knagsted sige: »Børn er lykkelige, og dyr og kvinder; men vi mennesker er det ikke«.

 

Rammehistoriens hovedperson er den gerrige, religiøse ungkarl Manuel Thomsen, kaldet Thummelumsen, som bor i en lille by sammen med moderen, Mor Karen. Han er besat af tanken om at generhverve den tabte ''fædrene gård'', og da han vinder i Klasselotteriet og   endelig kan købe Møllergården tilbage, må han bittert erkende, at ''én burde vist aldri' ha' sine ønsker opfyldte her i denne verden''.

 

Sognepræst i Nakskov og skuespiller Jesper Vigant læser uddrag af ”Livsens ondskab”, og Allan Hansen fra Folkets Hus har sammensat en typisk menu inspireret af den herlige historie.

 

”Livsens Ondskab - menu”:

Tarteletter med høns i asparges garneret med friske krydderurter.

Gl. dags oksesteg med krølfedt, glaserede perleløg, hvide kartofler, dampede grøntsager, flødepeberrod i tomat og kraftig skysovs

Fløderand med frisk frugtsalat og ristede nødder

 

Spilledage

Spilledage

 Fredag den 16. april kl. 18.30

Billetpriser

Billetpriser

 

 

Babettes gæstebud

A-stole

B-stole

Løssalg

450,00

430,00

Abonnementspris

395,00

375,00

Unge under 25 år

395,00

375,00

Gruppe +20 personer

410,00

390,00

BEMÆRK – Tæller ikke som en af de tre teaterforestillinger i abonnementsordningen, men billet kan bestilles på kuponen bag i programmet. 

 

 

Køb billetter online