Kodenavn Flamme Jesper Clemmensen er tilbage på NørregadeTeatret

 

KODENAVN FLAMME – DEN DANSKE STASISPION

Den Kolde Krig var på sit højeste, da den danske journalist Flemming Sørensen blev hvervet som spion for den berygtede og brutale østtyske sikkerhedstjeneste Stasi.


I 1960 gjorde Jyllands-Posten Flemming Sørensen til deres udsendte i Den Kolde Krigs hovedstad, Berlin. Her tog hans hemmelige karriere for alvor tog fart, ikke mindst fordi han som international journalist kunne krydse den ellers hermetisk lukkede grænse mellem øst og vest.

I de følgende år forrådte Sørensen talrige tyskere og danskere, hvoraf flere endte med hårde fængselsstraffe i DDR. Da Stasi mærkede, at jorden brændte i Vestberlin, fingerede de et nummer, der skulle få deres danske agent forflyttet til Bonn. Tricket, der er en spionfilm værdig, fik placeret Sørensen som spion i Vesttysklands politiske hjerte. Den danske journalist og spion skulle ende med at tjene fjenden i to årtier.

KODENAVN FLAMME er den spektakulære og fascinerende fortælling om en af Stasis allervigtigste danske agenter. Flemming Sørensen blev aldrig dømt, selv om han faktisk stod anklaget for spionage i en opsigtvækkende og farverig retssag i Vesttyskland i 1980’erne. Et stykke dansk verdenshistorie, der vækker den nære fortid til live – men også et stykke historie, som er blevet skræmmende aktuel.

Foredraget er baseret på bogen af samme navn og en omfattende research i Stasis arkiver, hvor Flemming Sørensens utrolige sag fylder adskillige hyldemeter. Dertil kommer andre tyske og danske arkiver og interviews med hovedpersonens venner, kollegaer, fjender og ofre. Fascinerende TV-klip fra perioden er flettet ind i foredraget.

Spilledage

Tirsdag den 8. oktober kl. 19:30

Billetpriser

 

 

A-stole

B-stole

C-Stole

Løssalg 

200,00

180,00

160,00

 

Abonnementspris        

155,00

135,00

115,00

 

Studierabat-

Unge under 25 år

125,00

105,00

85,00

 

 

 

 

 

 

 

Køb billetter online