Ilt

Ilt af Duncan Macmillan  

Et yngre kærestepar er i tvivl, om de skal have et barn eller ej. Hvis de tænker for meget, kommer det aldrig til at ske, og hvis de ikke tænker sig godt om, kan det måske få katastrofale følger. I hæsblæsende tempo veksler gnistrende dialog og afvæbnende humor med rørende indsigt i nogle af livets store spørgsmål. Kan man tage klimaudfordringen seriøst og stadig leve sit liv optimalt? Hvad går i givet fald først i stykker? Planeten eller parforholdet? Kan vi tage vores ansvar for kloden for seriøst?

”Ilt” er et prisvindende og meget relevant stykke dramatik som stiller spørgsmålstegn til sit publikum om, hvordan man som verdensborger kan leve sit liv optimalt med god samvittighed og en tro på fremtiden.

“Ilt” (“Lungs)” har bl.a. fået tildelt prisen “Best New Play” i London, og med Teater Next fik “Ilt” sin første danske turnépremiere i 2022. Denne danske produktion er instrueret af Simon Boberg, som bl.a. har stået bag teatersucceserne GRÆSHOPPER på Det Kongelige Teater, MACBETH på Odense Teater og LORT på Husets Teater. 

 

MEDVIRKENDE: Marie Touell Søderberg og Christian Bergman

DRAMATIKER: Duncan Macmillan

OVERSÆTTELSE: Lars Mikkelsen og Simon K. Boberg

SCENOGRAFI OG LYSDESIGN: Edward Lloyd Pierce

INSTRUKTION: Simon K. Boberg

 

★ ★ ★ ★ ★ ★ 
”Fuldstændig fænomenale præstationer (…) kollosal iltindsprøjtning med al den latter der var i salen”
SCENEKANTEN

★ ★ ★ ★ 
”Latteren ruller (…) Berigende aften, især takket være Marie Tourell Søderberg og Christian Bergman”
XQ28

 

Spilledage

Mandag den 18. septemberl kl. 19:30