Et tysk liv - AFLYST!

FORESTILLINGEN ER DESVÆRRE AFLYST

 

Har du billet til "Et tysk liv" på NørregadeTeatret torsdag den 22. april skal du have dine billetpenge igen.

Du kan aflevere din billetter + dit kontonummer (Reg. nr. og konto) Ikke kortnummer - eller sende NørregadeTeatret en mail på info@noerregadeteatret.dk

Vi beklager ulejligheden!

De bedste hilsner fra
NørregadeTeatret
Frank Rubæk

 

 

 

Oplev Kirsten Olesen alene på scenen som Joseph Goebbels sekretær i tankevækkende dokumentarteater.

”Nu til dags forestiller folk sig, at de ville have gjort mere for de stakkels forfulgte jøder. Jeg er sikker på, at når de siger det, mener de det oprigtigt. Men det ville de ikke. Alle havde for mange problemer til at kunne bekymre sig om jøderne. Det var som om hele Tyskland var under en glasklokke. Tyskland var én stor koncentrationslejr... ikke at det undskylder noget.”
Brunhilde Pomsel: Et tysk liv

 

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv.

 

Hun var 102 år. Hun gav sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, Nazi-regimets propagandaminister Joseph Goebbels.

 

”Et tysk liv” handler om det tyske folks uvidenhed og passivitet under det nazistiske styre, og den kollektive skyld der fulgte efter. Pomsel fortæller om sin opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat, hvordan hun blev stenograf og sekretær for først en jødisk forretningsmand, siden i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin.

 

Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke. Mens hun fortæller sin historie slår den kollektive fortrængning revner. Hun nægter dog at påtage sig en skyld.

 

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Hvornår er vi kommet til det punkt, hvor vi må rejse os og tage et personligt ansvar for de politiske begivenheder i vores samtid og klart afvise radikalismen? Eller er frygten for, at historien gentager sig overdreven?

 

Gæstespil fra Det kongelige Teater

Medvirkende: Kirsten Olesen

Manuskript: Christopher Hampton

Iscenesættelse: Liv Helm

Scenografi og lysdesign: Mårten K. Axelsson

 

Baseret på dokumentarfilmen ”Et tysk liv”af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer

Spilledage

Torsdag den 22. april kl. 19.30

Billetpriser

Typer: A-billet B-billet C-billet
Løssalg pris: 295,00

250,00

240,00    
Abonnementspris: 220,00 175,00 165,00    
           
           

 

Køb billetter online