Doktor Zhivago - Hylddalen 2018

NørregadeTeatret præsenterer danmarkspremiere på

"Doktor Zhivago" 

Den berømte russiske “Doktor Zhivago” kommer til Maribo i sommer! 

I disse dage går prøverne på årets store friluftsforestilling i Maribo ind i det afsluttende opløb. NørregadeTeatret har Danmarkspremieren på den nye musicalversion af Boris Pasternak klassiske roman “Doktor Zhivago”, og det er ganske specielt, at et lille teater på Lolland, som de første i landet, har været i stand til at sikre sig rettighederne til den store forestilling.

De 50 mand på scenen (både professionelle og amatører) og 18 af landets bedste musikere i det store musicalorkester i “graven”, og en hær af scenebyggere, malere, sydamer, sminkører, frisører, påklædere, rekvisitfolk, lys- og lydteknikere, sceneafviklere, servicefolk og cafépersonale arbejder hårdt for at blive klar til premieren den 9. august.

Det er i år 20 år siden NørregadeTeatret genoptog traditionen med store teaterforestillinger på den gamle friluftsscene “Hylddalen” i Maribo, og mellem 8. – 10.000 publikummer besøger hvert andet år stedet, som igen har udviklet sig til en stor tilbagevendende folkelig begivenhed på Lolland. Mere end 150 personer er involveret i NørregadeTeatrets store sommerprojekt.

Årets forestilling er en helt ny musicalversion af "Doktor Zhivago" - baseret på den Nobel-pris vindende roman af Boris Pasternak og David Leans Oscarvindende filmklassiker.

Storslået musik af den amerikanske komponist, Lucy Simon (The Secret Garden), manuskript af Michael Weller (Ragtime) og sangtekster af Michael Korie (Grey Gardens) og Amy Powers (Ella Enchanted). Det hele er oversat til dansk til NørregadeTeatret opførelse af Frank Rubæk og Steffen Gliese.

Doktor Zhivago er en hjerteskærende episk fortælling, om jagten på kærligheden i de sidste dage af det zaristiske Rusland og i tiden der fulgte. Yuri Zhivago er som aristokrat, en politisk idealist, læge og digter, og han får sit liv slået i stykker af skæbnens ugunst. Han er splittet mellem kærligheden til sin barndomsveninde og kone Tonia, og den lidenskabelige og mystiske Lara.

Zhivago er imidlertid ikke alene i sine længsler efter Lara, og han må konkurrere med både revolutionære og aristokrati for at vinde den kvindes hjerte, han ikke kan leve uden.

Stort drama med smuk musik - en stærk og bevægende aften under Hylddalens smukke træer.

 

Holdet  bag NørregadeTeatrets "Doktor Zhivago"

Instruktør Michael Lindvad sætter den store forestilling i scene, og koreografien er lagt i Hayley Franks Høier’s kyndige hænder og fødder. 

Den store scenografi er skab af Søren Glad, som også var mester for NørregadeTeatrets “Les Misérables” og “Miss Saigon”. Kostumerne er designet af Kirsten Victoria Lind.

I orkestergraven sidder Bjørn Hyrup og hans store musicalorkester med nogle af landets bedste musikere klar til at levere forestillingens smukke musik. Det er også Bjørn, som har stået for den musikalske indstudering af værket.

Det er de store teaterforlag Music Theatre International Europe og Josef Weinberger LtD i London, som har formidlet rettighederne til “Doktor Zhivago”’s første danske opførelse.

 På scenen er et stærkt, velsyngende hold af unge kræfter og garvede musical-folk:

Sebastian Harris er doktor Yurii Zhivago, Anne Mette Roest er hans kone Tonia og Christina Elizabeth Mørkøre er Lara. Anders Gjesing spiller Pasha/Strelnikov, Peter Oliver Hansen er den diabolske Komarovski, og Mikkel Vadsholt er soldaten Liberius. Nicoline Sif Møller og Frank Rubæk er Tonias forældre, Anna & Alexander Gromeko.

Herudover medvirker selvfølgelig NørregadeTeatrets store kor og ensemble.

 

 

Baseret på Boris Pasternak nobelprisvindende roman

Musik: Lucy Simon

Dialog: Michael Weller

Sangtekster: Michael Korie & Amy Powers

Dansk oversættelse: Steffen Gliese & Frank Rubæk

Iscenesættelse: Michael Lindvad

Koreografi: Hayley Franks Høier

Scenografi: Søren Glad

Kostumedesign: Kirsten Victoria Lind

Musikalsk ledelse: Bjørn Hyrup

 

Medvirkende:

Sebastian Harris (Yurii Zhivago) Christina Mørkøre (Lara) Anne Mette Roest (Tonia) Anders Gjesing (Pasha/Strelnikov) Peter Oliver Hansen (Komarovski) Mikkel Vadsholt (Liberius) Nicoline Siff Møller (Anna Gromeko) Frank Rubæk (Alexander Gromeko)

NørregadeTeatrets kor og ensemble

Bjørn Hyrups store orkester

 

Premiere torsdag den 9. august 2018
Forstillingen varer 2 timer og 45 minutter incl. 25 minutters pause

Spilledage

Torsdag den 9. august kl. 20.30

Fredag den 10. august kl. 20.30

Lørdag den 11. august kl. 20.30

Tirsdag den14. august kl. 20.30

Onsdag den 15. august kl. 20.30

Torsdag den 16. august kl. 20.30

Fredag den 17. august kl. 20.30

Lørdag den 18. August kl. 20.30

Billetpriser

Doktor Zhivago

i Hylddalen

 X-billet

 A-billet

 B-billet

 C-billet

D-billet

(bænke uden ryglæn)

Løssalg

375,00

330,00

290,00

215,00

140,00

Abonnementspris

300,00

255,00

215,00

145,00

65,00

Unge under 25 år

310,00

265,00

225,00

155,00

75,00

Gruppe +20 personer

310,00

265,00

225,00

155,00

75,00

Køb billetter online